Tandarts Kretzer

Tandenstoker

Tandenstokers worden gebruikt om de ruimtes tussen de tanden en de kiezen te reinigen. Het is gebleken dat de tandenstoker het best geaccepteerde middel is om het gebit te reinigen. Het is een goedkoop product en het gebruik ervan is redelijk eenvoudig.
 
Tandenstokers zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en soorten. 
De meeste tandenstokers zijn echter gemaakt van hout. Het ruwe oppervlak van het hout zorgt voor de verwijdering van plaque door de schurende werking. 
Tandenstokers gemaakt van plastic zijn daarom minder effectief. Bovendien is de kans op beschadigingen van de papil door het harde plastic groot.
 
Rubberen tandenstokers kunnen van toepassing zijn bij de reiniging van implantaten. De standaard tandenstoker heeft een driehoekige vorm. Het is een nadeel dat de tandenstoker niet om de bolle vlakken van een tand of kies kan worden gevouwen.
 
Voordat een tandenstoker gebruikt wordt moet deze in de mond bevochtigd worden met wat speeksel. Het hout wordt hierdoor zacht en meer flexibel. 
Ook de kans op splinteren van het hout of afbreken van de punt wordt zo kleiner. De platte zijde van de tandenstoker, de basis, richt u naar het tandvlees. U houdt de tandenstoker vast tussen duim en wijsvinger. De overige vingers kunt u gebruiken om te steunen op de kaak of op de tanden en kiezen. Zo vergroot u de controle over uw bewegingen en voorkomt u uitschieten. 
 
U zet de tandenstoker klem tussen uw tanden en kiezen en beweegt de tandenstoker vervolgens een aantal keer heen en weer. Het is van belang dat u de tandenstoker stevig en met beleid tussen de tanden en kiezen duwt, totdat een zekere weerstand wordt gevoeld.
Print
Powered by LogX

Siteontwerp door LogX WebSolutions